وزارت دفاع دولت وفاق ملی لیبی از حمله هوایی کشورهای حامی ژنرال خلیفه حفتر به پایگاهی در غرب لیبی خبر داد. این پایگاه محل استقرار سامانه دفاعی و نیروهای اعزامی ارتش ترکیه بود. وزیر دفاع و رئیس ستاد کل ارتش ترکیه طی دو روز گذشته در شهر طرابلس لیبی حضور داشتند.
وزرای خارجه عراق، اردن و مصر در یک نشست ویدئویی مشترک درباره ضرورت ادامه رایزنی و هماهنگی مواضع درباره چالشهای مشترک و تحولات منطقه به خصوص سوریه، لیبی و فلسطین توافق کردند.
شورای عالی دولت وفاق ملی لیبی ضمن هشدار به مصر درباره ورود به درگیریها در این کشور اعلام کرد، لیبی کشوری مستقل و دارای حاکمیت ارضی است و صحبتها درباره امنیت در حقیقت دستاویزی برای مداخله است.
باتلاق جنگ احتمالی لیبی، گردابی است که اگر اقدام عاجلی برای صلح و مدارا صورت نگیرد، بهزودی هم ترکیه و قطر را سخت گرفتار خواهد کرد و هم مصر و عربستان و امارات را. آتش این فتنه دامن روسیه و آمریکا را هم خواهد گرفت.
عربستان سعودی و امارات حمایت خود را از مواضع مصر در خصوص مداخله مستقیم نظامی در لیبی اعلام کردند. ترکیه، قطر و ایتالیا با حمایت از دولت لیبی و در مقابل آمریکا، روسیه، عربستان، امارات و مصر با حمایت از ژنرال حفتر به آتش جنگ در لیبی دامن می زنند.
رئیس جمهور مصر طی سخنرانی خود با اشاره به اینکه هرگونه دخالت مستقیم مصر در لیبی، حمایت بینالمللی را نیز خواهد داشت، گفت: قاهره اجازه نخواهد داد نیروهای دولت وفاق ملی لیبی باحمایت ترکیه، از خط «سرت» به سمت شرق حرکت کنند.
با پیروزی های گسترده ارتش لیبی در چند روز گذشته که با حمایت مستقیم ارتش ترکیه همراه بود، فرودگاه بین المللی طرابلس، شهرهای مهم ترهونه و بنی ولید از چنگ نیروهای ژنرال خلیفه حفتر آزاد شد.
ترکیه که خود رسما صدها نفر از اعضای ارتش آزاد سوریه را همراه نظامیان ارتش ترکیه به لیبی اعزام کرده است، دیروز مدعی شد که روسیه، جوانان سوری را به صفوف شبه نظامیان ژنرال خلیفه حفتر در شرق لیبی اعزام میکند.
سخنگوی وزارت خارجه ترکیه با محور شرارت خواندن پنج کشوری که علیه سیاستهای آنکارا در لیبی بیانیه صادر کردند، این بیانیه را بیانگر نفاق این کشورها دانست. پنج کشور اروپایی و عربی طی بیانیهای مشترک با حمایت ضمنی از نیروهای خلیفه حفتر در لیبی، دخالت نظامی ترکیه در لیبی را محکوم کردند.
شبکه «اسکای نیوز عربی» خبر داد؛ در درگیریهای اطراف طرابلس پایتخت لیبی، ۱۶ نظامی ترکیهای و بیش از ۱۰۰ مزدور سوری کشته شدند. رئیسجمهور ترکیه روز گذشته به کشته شدن تعدادی از نظامیان این کشور در لیبی اذعان کرد اما از ارائه آمار خودداری کرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که عملیاتی جدید در مدیترانه را برای اجرای تحریم تسلیحاتی در لیبی آغاز خواهند كرد. عملیات جدید شامل کنترل و نظارت هوایی، ماهواره ای و دریایی خواهد بود.
گروه موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوری» نزدیک به معارضان سوریه اعلام کرد که بخشی از تروریستهای سوری مورد حمایت ترکیه پس از انتقال به لیبی به ایتالیا مهاجرت کردهاند. کشورهای قطر، ایتالیا و ترکیه از دولت وفاق ملی لیبی حمایت می کنند.
یک مقام آمریکایی با ابراز نا امیدی از نتیجه کنفرانس برلین برای حل بحران لیبی، مدعی شد که وضع این کشور در حال نزدیک شدن به وضعیت در سوریه است. قرار است امروز یکشنبه کنفرانسی در «برلین» برای هموار کردن مسیر صلح در لیبی برگزار شود.
مذاکرات آتش بس بین طرفهای درگیر در لیبی که روز دوشنبه در مسکو آغاز شده بود پس از آنکه ژنرال خلیقه حفتر، فرمانده نیروهای شرق لیبی بدون امضای توافق آتش بس مسکو را ترک کرد، به حالت تعلیق درآمد.
وزارت امورخارجه روسیه از آغاز مذاکرات ژنرال حفتر فرمانده ارتش ملی لیبی با فایز السراج نخست وزیر دولت لیبی تحت نظارت مسکو خبر داد. درپی اعلام آتش بس موقت در درگیری های داخلی با وساطت روسیه، ژنرال حفتر و فائز السراج برای مذاکرات صلح، یکشنبه شب وارد مسکو شدند.